Hanoo  
 

Kattungar

2011-06-11 Tre småkillar födda

En lördagmorgon födde Elise tre nya små koratpojkar. De var små (85, 87 och 88g) men mycket pigga. Pappa är vår egen Kwanchai, och med tanke på föräldrarnas temperament tror vi att det här kommer bli en extremt social kull. Mamma Elise hade lagrat lika mycket mjölk som ungar i magen, och ungarna är suveräna på sitt jobb: äta och sova. Stamtavlan finns på Pawpeds: Kull 5

Vi valde "äventyrare" som namntema på denna kullen, och det blev en liten August Andrée efter S.A Andre som försökte flyga till Nordpolen i luftballong, Thor Heyerdahl som är mest känd för expeditionerna med Kon-Tiki och Ra, och Fridtjof Nansen som seglade med Fram i syfte att nå Nordpolen. De små killarna har precis som vi trodde utvecklats till oerhört sällskapliga och rygga små individer. Ingenting skrämmer dem, och hela världen är till för att de ska kunna leka med den. Andrée har flyttat ihop med sin storebror Mercalli, Fridtjof och Thor är fortfarande till salu. Vi säljer i regel inte kattungar som ensamkatter, utan man måste antingen ha kattsällskap med liknande temperament eller planera att skaffa tvåkatter. Varför är inte svårt att förstå om man tittar igenom fotoalbumet; korater är familjelevande och en människa kan inte ersätta närheten från en "katthög" eller brottningsmtacherna med en annan katt. I fotoalbumet "Kull 5" finns mängder av bilder på bröderna.

Fridtjof

 

:Vi har även en facebook-sida för katteriet, som fungerar lite som vår blogg med små uppdateringar, nyheter och diskussioner: S*Sweet Chili's facebooksida

 

Allmänt om våra kullar:

Vid leverans är kattungarna:
Minst 12 veckor, i praktiken 14-18 eftersom vaccinet ska ha hunnit verka ordentligt innan ungen flyttar.
Grundvaccinerade mot kattpest och kattsnuva
Veterinärbesiktigade
ID-märkta med microchip
SVERAK-registrerade
Dolda fel-försäkrade
Veterinärvårdsförsäkrade i agria (så att ni kan ta över en försäkring utan karenstid)

Vi skickar även med:
Intyg på att kattungarna är fria från GM enligt rasens hälsoprogram
Foder som kattungarna är vana vid
Journal över ungens utveckling
”Snuttetrasa” som luktar mamma
Givetsvis ingår livstids support. Vi tappar inte intresset för en katt bara för att den har fått ett nytt hem.

Vi tar bara kull när tid och ork finns till det, och när det finns hanar som verkligen intresserar oss att para med. Vi har bara en hona i avel, vilket innebär max en kull per år, och så länge vi bor i lägenhet kommer det inte bli större än så eftersom flera fertila katter tillsammans innebär en betydligt större risk för stress och problem. Det kan innebär att det är lite väntetid om man vill köpa en katt från oss, men i gengäld lovar vi att alla kattungar (och kattköpare) är viktiga individer för oss. Vi hjälper gärna till att hitta andra korater till salu om vi inte har kull själva eller våra katter av någon anledning inte är "rätt" för er.

Är du intresserad av en katt så skicka gärna ett mail där du presenterar dig/er litegrann, och berättar vad du är ute efter för katt. Jag vill matcha rätt katt till rätt köpare, och tror jag inte att jag har en katt som passar kommer jag säga det och hellre rekommendera en annan uppfödare som har vad ni letar efter. Det går förstås bra att ringa också, men jag tar helst den första kontakten via mail eftersom det är lättare att organisera.